Свято гарбузової каші

Свято гарбузової каші

Смачну, корисну, поживну кашу з додаванням гарбуза можна вважати найкращим варіантом сніданку. Крупа (рис, пшоно, вівсяні пластівці) надовго забезпечить наш організм енергією, а гарбуз – вітамінами і мікроелементами.
Споживати гарбузову кашу можна з медом, сиропом, варенням, родзинками, цукатами, печеними яблуками.

Пшоняна

0,5 кілограма м’якоті гарбуза, 3 склянки молока, 1 склянка пшона, 2 столові ложки цукру, трішки солі, 4 столові ложки масла.
Ретельно промите пшоно залийте холодною водою і залиште на 1 годину. Тим часом натріть на крупній тертці м’якоть гарбуза.
Молоко поставте на вогонь і, коли закипить, додайте подрібнений гарбуз. Варіть близько 15 хвилин, постійно помішуючи. Всипте пшоно, сіль і цукор, покладіть 2 столові ложки масла. Готуйте кашу близько 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою, періодично помішуючи.
Готову кашу залиште настоюватися пів години, після чого полийте розтопленим маслом і розкладіть у тарілки.

Манна

400 грамів м’якоті гарбуза, 3 склянки молока, 0,5 літра води, 8 столових ложок манної крупи, 4 столові ложки цукру, дрібка солі, масло за смаком.
М’якоть гарбуза натріть на крупній тертці, складіть у каструлю, залийте водою і варіть на сильному вогні під закритою кришкою близько 10 хвилин. Влийте молоко, доведіть до кипіння, тоненькою цівкою всипте манну крупу, додайте сіль і цукор. Варіть близько 5 хвилин, постійно помішуючи. У готову кашу покладіть масло.

Рисова

400 грамів гарбуза, 100 грамів круглого рису, 0,5 літра молока, 100 мілілітрів води, 1 столова ложка масла, 1 столова ложка цукру, сіль за смаком.
Подрібнений гарбуз залийте водою і тушкуйте під закритою кришкою до м’якості. Рис зваріть на молоці.
Зі звареного гарбуза злийте рідину в кружку, а густу масу потовчіть до стану пюре. З’єднайте гарбузове пюре й рисову кашу. Додайте цукор, сіль. Перемішайте, поставте на вогонь, влийте рідину з кружки й варіть кашу під закритою кришкою, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. У кінці додайте масло.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий