Якщо бажання приготувати смачний десерт є, але мудрувати з борошном не хочеться, зробіть коржі для торта з улюбленого печива чи пряників.
«Кавовий будиночок»
2 пачки печива «Ювілейне», 2 банани, 6 столових ложок молока, 300 мілілітрів кави, 2 плитки молочного шоколаду, 6 столових ложок цукру, 450 грамів кисломолочного сиру.
Сир викладаємо в глибоку миску, посипаємо цукром і добре розтираємо за допомогою звичайної виделки.
На столі розстеляємо великий відріз харчової плівки. Каву наливаємо в широку ємність і по одному занурюємо в неї на кілька секунд печиво для просочення. Потім відразу ж викладаємо печиво на харчову плівку по 3 штуки в ряд (повинен вийти прямокутник).
Основу з печива змащуємо сирною масою, трохи відступаючи від краю. Банани чистимо від шкірки і цілими кладемо на середній ряд печива один за одним. Два крайніх ряди печива (разом із плівкою) загортаємо догори так, щоб вони з’єдналися і виріб набув форми казкового будиночка з дашком.
Молочний шоколад розтоплюємо на водяній бані, змішуємо з молоком і доводимо до однорідності. З тортика знімаємо харчову плівку й поливаємо його глазур’ю. Відправляємо десерт у холодильник на 6 годин.
«Пряникове свято»
400 грамів пряників невеликого розміру, 550 грамів сметани, 300 грамів бананів, 50 грамів шоколаду, 4 столові ложки цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру.
Ножем акуратно розрізаємо кожен пряник уздовж на 3 коржики. Крихти і глазур, які обсипаються, збираємо в окрему миску.
З’єднуємо сметану з цукровою пудрою та ванільним цукром. Нарізаємо тонкими кружечками банани, вони повинні бути не надто м’якими.
Форму об’ємом не менше 1,5 літра застеляємо харчовою плівкою. Краї плівки повинні залишитись вільними. Викладаємо шар пряникових коржиків, проміжки заповнюємо крихтами. Змащуємо сметанним кремом і викладаємо кружечки бананів. За таким принципом продовжуємо формувати тортик. Трішки крему потрібно залишити для прикрашання десерту.
Накривши форму з тортиком вільними кінцями плівки, прибираємо його в холодильник на 2 години. Потім дістаємо, розгортаємо кінці плівки, накриваємо форму блюдом і різко перевертаємо. Усю плівку видаляємо. Верх тортика змащуємо рештою крему, посипаємо тертим шоколадом і ставимо пряникового красеня ще на 1 годину в холодильник.
Молочник
0,5 кілограма будь-якого хрусткого печива, 0,5 літра молока, 2,5 столової ложки кукурудзяного крохмалю, 3 столові ложки цукру, 1 жовток, 0,1 мілілітра ванільної есенції. Для глазурі: 4 столові ложки цукру, 2 чайні ложки какао-порошку, 1 столова ложка молока, 50 грамів вершкового масла.
У 250 мілілітрах холодного молока розмішуємо крохмаль, потім додаємо цукор, ванільну есенцію, жовток. Збиваємо. Решту молока ставимо на вогонь. Коли воно закипить, акуратно, постійно помішуючи, вливаємо збиту молочну масу. Варимо близько 5 хвилин до загустіння, а потім залишаємо остигати.
Форму для торта застеляємо фольгою. Викладаємо печиво шарами, перемащуючи кожен шар молочним пудингом. Верхній шар повинен бути з печива.
Для приготування шоколадної глазурі змішуємо цукор і какао, додаємо молоко. Ставимо масу на плиту, доводимо до кипіння, відразу ж кладемо вершкове масло і помішуємо до повного його розчинення. Знімаємо глазур із вогню і заливаємо нею готовий десерт. Надалі тортик належить витримати в холодильнику не менше 12 годин. За цей час він добре просочиться.