Варення з черешні

Варення з черешні

Особливо солодкі темно-червоні, яскраво-рожеві з ледь відчутною кислинкою, найсоковитіші жовті – будь-які черешні можна використати для приготування варення. Головне, щоб вони були повністю стиглі.
«Жаринка»
900 грамів червоної черешні, 0,5 кілограма цукру, лимон (100 грамів).
Черешні промийте холодною водою, видаліть кісточки. Засипте черешні цукром і залиште на ніч в холодильнику, щоб вони пустили сік.
Потім проваріть черешні у власному соку 5 хвилин, дайте охолонути. Лимон наріжте тонкими кружечками й додайте у варення. Варіть іще 5 хвилин. Далі знову остудіть. За третім разом також проваріть 5 хвилин і розлийте в маленькі банки. Закатайте, укутайте ковдрою і дайте охолонути.
«Бурштинове»
2 кілограми жовтої черешні, 2 кілограми цукру, 1 лимон середнього розміру, 3 склянки води (750 мл).
Із черешень видаліть кісточки. В емальовану посудину для варіння варення налийте воду, всипте цукор, розмішайте й зваріть при постійному помішуванні прозорий сироп. Періодично знімайте піну.
Всипте в киплячий сироп підготовлену черешню, вимкніть вогонь і залиште настоюватися протягом доби. Потім доведіть варення до кипіння, додайте нарізаний дрібним кубиком лимон (разом зі шкіркою). Варіть протягом 5 хвилин і зніміть з вогню. Через добу доваріть варення до готовності (10 – 15 хвилин). Розкладіть у банки, закатайте.

Поділися:

Добавить комментарий