Варення з груш

Варення з груш

Щоб насолоджуватися духмяним запахом та ніжним смаком груші аж до наступного літа, зваріть із цих фруктів варення.

«Цитрусова нота»

2,5 кілограма стиглих груш, 2,5 кілограма цукру, 1 літр води, 1 великий лимон.
Груші помийте, зріжте хвостики й видаліть серцевинки. Потім наріжте фрукти шматочками середнього розміру.
У великій каструлі залийте цукор водою і варіть до повного його розчинення. Пінку, яка може утворюватися, знімайте. У готовий сироп покладіть шматочки груші варіть на помірному вогні 30–40 хвилин, періодично помішуючи. Готовим вважається варення, в якому шматочки груш м’які й прозорі. За 10 хвилин до готовності додайте у варення скибочки лимона.
Розкладіть гаряче варення у банки, закатайте кришками й закутайте на добу.

«Аромат серпня»

1 кілограм груш, 1 кілограм цукру, 1,5 склянки води, лимонна кислота на кінчику ножа.
Очистіть груші від шкірки, видаліть серцевину й поріжте шматочками. Проваріть їх протягом 10–15 хвилин у киплячій воді, потім остудіть у холодній.
Воду, в якій варились груші, можна використати для приготування сиропу. Просто відлийте в окрему посудину 1,5 склянки цієї рідини, всипте цукор і закип’ятіть.
Цукровим сиропом залийте груші й залиште на 4 години. Потім нагрійте масу на слабкому вогні й кип’ятіть 6 хвилин. Після цього зніміть із плити й витримайте 7 годин. Потім знову доведіть до кипіння і варіть 2–3 хвилини. За таким алгоритмом варення вариться загалом у 4 прийоми. У кінці приготування всипте лимонну кислоту на кінчику ножа.

«Царське»

2–2,5 кілограма стиглих груш, 500 грамів цукру, 50–60 мілілітрів лимонного соку, 2 столові ложки меду, щіпка ванілі.
Шматочки груш залийте лимонним соком, додайте цукор, мед та ваніль. Акуратно перемішайте. Накрийте посудину з цією масою плівкою і залиште на ніч. За цей час груші пустять сік.
Потім поставте заготовку на плиту й доведіть на помірному вогні до кипіння. Варіть 5 хвилин, постійно помішуючи.
Розлийте варення у банки й поставте їх у заздалегідь підготовлену посудину для стерилізації. Стерилізуйте протягом 15 хвилин, нещільно прикривши кришками.
Закатайте й укутайте до повного остигання.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий