Вишукана випічка  з гарбузом

Вишукана випічка з гарбузом

Не в кожній родині полюбляють страви на основі гарбуза. І даремно. Наприклад, борошняним виробам цей традиційний для наших городів овоч надає не тільки чудового сонячного кольору, а й ніжної структури та соковитості. З гарбуза готують розкішні пироги, булочки, рулети, тістечка та торти.

Кексики

100 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру, 2 яйця, 0,5 середнього гарбуза, сік із 2 апельсинів і цедра 1 апельсина, 280 грамів борошна, 1 пакетик ванільного цукру, 1 чайна ложка розпушувача, 1 чайна ложка соди, 1 чайна ложка кориці, 1 склянка родзинок, дрібка солі, цукрова пудра.
Гарбуз очистіть від шкірки, поріжте крупним кубиком і варіть на паровій бані протягом 20 хвилин до розм’якшення. Потім перетріть крізь сито чи переробіть за допомогою блендера.
Масло з цукром збийте міксером у пишну масу. По одному вбийте яйця, потім додайте ванільний цукор і апельсинову цедру. З’єднайте з раніше приготовленою гарбузовою масою.
Борошно просійте в окрему миску разом із розпушувачем, содою, сіллю і корицею. Потім за три прийоми додайте цю суміш до масляно-гарбузової маси, збиваючи все міксером на повільній швидкості. Додавання борошна чергуйте з вливанням апельсинового соку.
Насамкінець покладіть у тісто заздалегідь розпарені родзинки. Обережно перемішайте й розкладіть у формочки для випікання кексів. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 40 – 45 хвилин.
Готові остиглі вироби присипте цукровою пудрою.

Чізкейк

1 склянка подрібненого на крихту пісочного печива, 0,5 склянки мелених волоських горіхів, 0,3 склянки розтопленого вершкового масла. Для начинки: 0,5 кілограма м’якого вершкового сиру, 1 склянка гарбузового пюре, 2 яйця, 0,5 склянки цукру, 1 чайна ложка кориці, 0,25 чайної ложки меленого мускатного горіха.
Змішайте всі компоненти для основи й добре вимісіть. Викладіть масу на дно роз’ємної форми (вистеленої пергаментом). Випікайте при температурі 170 градусів протягом 5 – 8 хвилин.
Збийте міксером сир із цукром. Додайте гарбузове пюре, прянощі й знову збийте. Вбийте по одному яйця й перемішайте вінчиком.
Викладіть начинку на корж у формі. Замотайте форму фольгою і помістіть у більшу за розміром жаровню, в яку треба налити гарячої води (до середини висоти форми).
Поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 40 – 50 хвилин. Потім духовку вимкніть, зніміть із форми фольгу, приберіть жаровню з водою й поставте чізкейк назад у духовку до остигання. Далі відправте в холодильник на 6 годин.
Перед подачею десерт можна прикрасити за смаком.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий