Властивості яблук: що потрібно знати

Властивості яблук: що потрібно знати

Яблука – це справжня скарбниця вітамінів, мікроелементів та інших корисних для організму речовин. Вони сприяють його омолодженню, зміцнюють імунітет, позитивно впливають на обмінні процеси. Головна ж їхня перевага в тому, що навіть в умовах війни цей чудодійний фрукт легко дістати.

Ці фрукти знижують холестерин

У яблуках міститься велика кількість пектину, який при регулярному вживанні допомагає прочистити судини й суттєво зменшити рівень холестерину. Яблуко, з’їдене зі шкіркою, здатне знизити холестерин на 19%. Щоб отримати аналогічний ефект від зеленого чаю, доведеться випити аж 5 чашок.

Покращують стан шкіри

Вітамін С, на який багаті яблука, надає шкірі природного сяйва, а вітаміни групи В допомагають боротися з акне та чорними цятками. Щоб ефект був ще більшим, варто не лише їсти ці фрукти, а й за можливості робити з них маски для обличчя. Для цього змішайте рівні частини натертого яблука й меду. Нанесіть на обличчя, потримайте 10 хвилин та змийте водою чи лосьйоном для вмивання.

Яблука для схуднення

Яблука – відмінний засіб для схуднення. Вони містять лише 47 ккал на 100 грамів і багаті на клітковину. Щоденне вживання цих фруктів допомагає нормалізувати метаболізм. А головне – яблука містять речовини, що заважають вуглеводам перетворюватися на жири. Саме цим і пояснюється ефективність яблучних дієт та розвантажувальних днів.

Зміцнюють імунітет

Чотири кислих яблука повністю покривають добову норму вітаміну С. Завдяки цьому вони є чудовим засобом для профілактики інфекційних захворювань і мають потужну протизапальну дію. Ця властивість зараз дуже актуальна, адже багатьом доводиться проводити час у холодних укриттях, а потім боротися із застудою. Також яблука здатні врятувати від авітамінозу, вони підвищують рівень гемоглобіну та беруть участь у синтезі колагену.

Захищають щитоподібну залозу

У яблуках міститься велика кількість йоду, саме тому їх варто вживати для профілактики захворювань щитовидної залози. Також цей елемент сприяє покращенню ефективності розумової праці.

Яблука: протипоказання і застереження

З обережністю варто вживати яблука людям із виразкою шлунку й дванадцятипалої кишки, гастритом та холециститом. Також варто уважно ставитися до вживання яблучних кісточок. Вони містять глікозид амигдалина, який у шлунку перетворюється на отруйну синильну кислоту. Безпечно з’їдати не більше 5 зерняток за день.

https://newsyou.info/
(Новости Ю).

Поділися:

Добавить комментарий