Заготовки  з перчиком

Заготовки з перчиком

Будь-які страви з додаванням солодкого перцю набувають апетитного аромату, ніжної консистенції і яскравого вигляду. Заготовки з перцю на зиму відмінно урізноманітнюють щоденне меню, а також використовуються для приготування святкових кулінарних шедеврів.

Перець духмяний

3 кілограми солодкого перцю, 1,5 склянки цукру, 2 столові ложки солі, 0,5 склянки оцту (9%), 1 склянка олії, духмяний перець горошком, 1 літр води.
Помитий перець очистіть від плодоніжок, насіння і поріжте вздовж на четвертинки. Для приготування маринаду додайте у воду цукор, сіль, оцет, олію і доведіть до кипіння. Частину підготовленого перцю занурте в киплячий маринад і варіть під кришкою протягом 5 хвилин із моменту закипання.
Розкладіть гарячий перець у банки з духмяним перцем і занурте в маринад решту підготовленого перцю. Коли весь перець буде вже в банках, залийте його маринадом і закатайте. Переверніть банки вниз кришками, накрийте рушником і залиште до повного остигання.

«Медовий вогник»

3 кілограми солодкого перцю червоного кольору, 200 мілілітрів олії, 4 столові ложки меду, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки солі, 100 мілілітрів оцту, лаврове листя, гвоздика, чорний перець горошком.
Кожну перчину (середнього розміру ) очистіть від насіння і розріжте на 5 частин. З’єднайте олію, мед, цукор, сіль, оцет та пів літра води. Залийте цією сумішшю перець і поставте на плиту. Після закипання варіть 7 хвилин, постійно помішуючи, щоб перець приготувався рівномірно.
На дно банок викладіть спеції, потім заповніть їх гарячим перцем і залийте сиропом, у якому він варився. Закатайте.

Із зеленню

7 кілограмів солодкого перцю, 200 грамів кінзи й зелені селери, 1 часничина, 10 горошин чорного перцю, лаврове листя. Для маринаду: 0,5 літра олії, 0,5 літра води, 100 мілілітрів оцту (9%), 3 столові ложки солі, 100 грамів цукру.
Перець очистіть від насіння і порозрізайте на половинки. Вимиту зелень посічіть, часник наріжте пластинками. Приготуйте і закип’ятіть маринад. Бланшуйте в ньому перець протягом 5 хвилин.
Гарячий перець розкладіть у банки, пересипаючи його зеленню з часником, додайте лаврове листя, потім залийте маринадом. Наповнені літрові банки стерилізуйте протягом 20 хвилин. Закатайте. Вкутайте до остигання.
Лечо
2 кілограми солодкого перцю, 2 кілограми помідорів, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки олії,
1 столова ложка солі, 3 столові ложки оцту.
Помідори поріжте на шматочки й переробіть на м’ясорубці. Перець очистіть від насіння, поріжте вздовж на четвертинки.
Томатну масу перелийте у велику каструлю, додайте олію, цукор і сіль. Усе перемішайте й доведіть до кипіння. Відразу ж додайте нарізаний перець і варіть близько 30 хвилин, часто помішуючи. В кінці влийте оцет, перемішайте й зніміть із вогню.
Розкладіть гаряче лечо в підготовлені банки, закатайте, переверніть догори дном, укутайте й залиште до повного охолодження.

Для фарширування

Перець, листя вишні, хрону, дуба, парасольки кропу, лаврове листя, зубчики часнику, стручковий гіркий перець. Для маринаду: на 1 літр води – 50 грамів цукру, 50 грамів солі, 50 мілілітрів оцту (9% ).
Очистіть солодкий перець від насіння, пробланшуйте 2–3 хвилини в окропі, а потім швидко охолодіть у холодній воді. Укладіть на дно літрових банок зелень і спеції, а зверху – складений за принципом стопки (один в один), як стаканчики, перець.
Для приготування маринаду з`єднайте воду, оцет, сіль, цукор і кип`ятіть. Залийте перець маринадом і поставте банки на стерилізацію протягом 5–8 хвилин. Закатайте.

Конфітюр

700 грамів солодкого перцю, 3 невеликі пекучі перчини, 6 столових ложок коричневого цукру, невеличкий пучок базиліку, 1,5 столової ложки соку лимона.
Очистіть солодкий і гострий перці від насіння. Перекрутіть їх і зелень на м’ясорубці.
У каструлю насипте цукор, влийте лимонний сік, 3 столові ложки води, перемішайте і нагрівайте, поки цукор не розчиниться повністю. У приготовлений сироп перекладіть перцеву масу, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму й варіть протягом 40 хвилин, постійно помішуючи.
Розкладіть конфітюр в маленькі банки й закатайте.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий