Закуски холодні й гарячі

Закуски холодні й гарячі

Ці страви допомагають значно урізноманітнити святкове меню. Зазвичай господині намагаються їх цікаво оформити, що додає гостям настрою і сприяє апетиту. В залежності від набору продуктів і способу приготування закуски можуть бути й зовсім прості, й по-справжньому вишукані.

Сирні «мандаринки»

200 грамів плавленого сиру, 3 зубчики часнику, 1 столова ложка майонезу, 70 грамів оливок без кісточок, 30 грамів меленої паприки, листя базиліку чи орегано для декору.
Плавлений сир натріть на дрібній тертці. Додайте до сиру пропущений через прес часник, майонез і все перемішайте. Набирайте сирну масу чайною ложкою і формуйте її навколо оливки у вигляді кульки-мандаринки. Після цього акуратно обкачайте заготовки в меленій паприці. За допомогою зубочистки зробіть у сирних кульках отвори, в які вставте листя пряної зелені.

Тарталетки «Сніжок»

12 готових тарталеток, 100 грамів шинки, 100 грамів твердого сиру, 3 столові ложки сметани, 1 яйце, сіль.
Наріжте шинку дрібним кубиком, а сир натріть на дрібній тертці. Перемішайте масу й розкладіть у тарталетки. Помістіть їх на деко.
Збийте за допомогою вінчика сметану з яйцем, посоліть. Залийте цією сумішшю вміст тарталеток і відправте їх у заздалегідь розігріту до 180 – 190 градусів духовку. Запікайте 15 хвилин.

Рулетики з сиром

2 курячих філе, 100 грамів твердого сиру, 3 зубчики часнику, 100 грамів борошна, 100 мілілітрів олії, сіль, чорний мелений перець.
Поріжте куряче філе так, щоб зробити з нього відбивні. Потім посоліть їх, поперчіть і змастіть пропущеним через прес часником.
На один край кожної відбивної покладіть 1 столову ложку тертого сиру. Сформуйте рулет, закручуючи філе також із боків, щоб сир при приготуванні не витік. Краї рулету закріпіть зубочистками.
Обкачайте рулети в борошні й обсмажте до готовності на сковорідці з олією. З готових курячих рулетів з сиром зніміть зубочистки.

Рибні рулетики

2 свіжоморожені скумбрії невеликого розміру, 200 грамів печериць, 100 грамів твердого сиру, 2 зубчики часнику, олія для смаження, сіль, перець чорний мелений.
Розріжте кожну рибину по хребту й обережно зніміть філе. Кісточки, які в ньому лишилися, акуратно виберіть. Посоліть філе.
Свіжі гриби натріть на крупній тертці й посмажте спочатку на сухій сковорідці, а потім додайте трохи олії і смажте ще 3 – 5 хвилин.
Твердий сир натріть на крупній тертці. З’єднайте смажені гриби й тертий сир, додайте вичавлений через прес часник. Посоліть і поперчіть начинку, добре перемішайте.
Покладіть філе скумбрії шкіркою вниз, а зверху викладіть начинку. Скрутіть (починаючи з хвостової частини філе) 4 рулети. Форму для запікання змастіть олією і поставте вироби запікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько 25 хвилин.
Рибні рулети можна подавати до столу як гарячими, так і холодними. За бажанням розріжте їх на менші частини, але робіть це тільки після того, як вони вихолонуть.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий