Зберігаємо кабачки максимально довго

Зберігаємо кабачки максимально довго

Кабачки не належать до тих культур, які можна зберігати цілу зиму. Але подовжити цей термін цілком реально.
У першу чергу в кабачків потрібно зберегти плодоніжки. Хвостики залишайте не менш як 5 см. Їх треба обробити розплавленим парафіном. Це продовжить термін зберігання, оскільки запобігатиме розвитку гнилі. Також потрібно не допустити розвитку захворювання, яке називається сухою плямистістю (альтернаріоз). А для цього ні в якому разі не мийте кабачки перед тривалим зберіганням. Приміщення для кабачків має бути з вентиляцією і прохолодним, але температура не менш як +5 градусів, інакше плоди перемерзнуть. Кабачки мають бути розкладені в один шар. Деякі практики пропонують кабачки не класти горизонтально, а, навпаки, ставити вертикально. Через меншу дотичність площі поверхні знижується ризик пошкодження та гниття.

Видання «Сільський господар».

Поділися:

Добавить комментарий