Зберігаємо овочі, фрукти й зелень правильно

Зберігаємо овочі, фрукти й зелень правильно

Найчастіше ми кладемо ці продукти в холодильник, попередньо розфасувавши в поліетиленові пакети. При цьому зовсім не замислюємося, що така упаковка не дає продуктам дихати, через що ті швидко псуються.
Як же зберігати їжу, щоб вона залишалася свіжою якомога довше?

Буряк. Щоб буряки протягом тривалого часу залишалися твердими, з них потрібно позрізати верхівки: вони «витягують» вологу з коренеплодів, погіршуючи смак. Потім буряки слід помити й покласти у відкритий контейнер, накривши його вологою тканиною.
Морква. Для моркви актуальні ті ж самі рекомендації, що і для буряка. Окремі поради можна застосувати у випадках, якщо залишилася невикористана очищена морква (ціла чи порізана). Її варто помістити в контейнер із водою. Такий спосіб дозволяє моркві залишатися хрумкою протягом декількох тижнів за умови, що контейнер зберігається в холодильнику. Але воду обов’язково слід частіше міняти. Таким же чином можна зберігати й селеру.
Спаржа. Поставте «букетик» спаржі у широкий стакан чи чашку із водою. За кімнатної температури вона може зберігатися протягом тижня.
Салат. Попри те, що під час зберігання він не повинен бути вологим, спочатку занурте його в холодну воду, дайте висохнути, а потім перекладіть у відкритий контейнер.
Базилік. Найкращий варіант для базиліку – герметичний контейнер/банка, куди можна скласти гілочки, нещільно обгорнуті невеликим вологим аркушем паперу.
Боби. Їх слід зберігати у відкритому контейнері в холодильнику, але з’їсти бажано якомога швидше. Дехто рекомендує заморожувати боби.
Капуста. Цей овоч добре зберігається у прохолодному місці близько тижня, потім починає стрімко втрачати вологу. Зовнішні листки, якщо вони почали в’янути, краще зняти.
Огірки. Загорніть їх у вологу тканину та покладіть у холодильник.
Баклажани. Вони добре зберігаються у прохолодній кімнаті. Зважте, що мити баклажани можна тільки перед самим використанням, оскільки вони не люблять вологу.
Помідори. Виявляється, їх не бажано охолоджувати. Залежно від стиглості помідори можуть залишатися свіжими протягом двох тижнів. Щоб прискорити достигання, покладіть їх у паперовий пакет з яблуком.
Яблука. Якщо плануєте зберігати ці фрукти в холодильнику довго, попередньо складіть їх у картонну коробку.
Груші. Вони будуть добре зберігатися протягом декількох тижнів у прохолодному місці в паперовому пакеті.

Поділися:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Добавить комментарий