Зефірні фантазії

Зефірні фантазії

Ці ніжні й ароматні ласощі зазвичай дуже полюбляють малюки. Отож, купуючи зефір у магазинах, молодим мамам частенько доводиться із занепокоєнням замислюватися про всілякі хитрощі, до яких вдаються недобросовісні виробники, щоб здешевити собівартість своєї продукції. Кращий спосіб забути про такі сумніви – освоїти приготування зефіру в домашніх умовах.

Яблучно-лимонний

200 грамів цукру, 1,5 чайної ложки лимонного соку, 6 яєчних білків, 6 солодких яблук, 1 столова ложка желатину.
Яблука помийте, видаліть серцевину. Злегка змочіть деко водою, викладіть на нього яблука, запечіть у духовці, а потім протріть через сито. Перекладіть отримане пюре в каструлю, поставте на вогонь. Додайте цукор і варіть до загустіння.
Желатин залийте невеликою кількістю води й залиште набрякати. Яєчні білки збийте міксером до густої консистенції, потім введіть в охолоджене пюре і перемішайте міксером. Влийте лимонний сік і підготовлений желатин, перемішайте. Отриману масу розкладіть у попередньо змочені водою формочки й залиште для підсихання на свіжому повітрі.

Ванільний

1 яєчний білок, 5 – 6 яблук середнього розміру, 300 мілілітрів жирних густих вершків, 1,5 склянки цукру, 1 чайна ложка лимонної кислоти, ванілін.
Як і в попередньому рецепті, яблука запечіть у духовці, охолодіть і перетріть через сито. Охолоджений яєчний білок збийте з дрібкою солі (близько 5 – 6 хвилин), потім додайте до нього яблучне пюре, лимонну кислоту, цукор і продовжуйте збивати ще протягом 5 хвилин.
В окремій ємності збийте вершки на середній швидкості. З’єднайте їх із яблучною масою і перемішайте ложкою. Отриману масу розкладіть у форми й приберіть у холодильник до остаточного застигання.

Шоколадний

4 чайні ложки желатину, 1,2 склянки води, 1,5 склянки цукру, 10 столових ложок рідкого меду, 230 грамів чорного шоколаду (70%), 0,5 склянки какао-порошку.
Желатин залийте водою і дайте настоятися, потім поставте на вогонь, всипте цукор і помішуйте до повного його розчинення.
Зніміть суміш із вогню і трохи остудіть. Вилийте в міксер, додайте мед, розтоплений шоколад і перемішуйте 5 – 10 хвилин. Коли маса стане повністю однорідною, розлийте її у низенькі пластикові судочки й поставте в холодильник на 1 годину. Коли зефір злегка затвердне, наріжте його кубиком і обкачайте в какао.

Поділися:

Добавить комментарий